Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Our Kid

Lilypie Third Birthday tickers

Sunday, 16 December 2012

Kolam Air Panas @ Sg.Gersik,Muar

sambungan dari cuti-cuti di kg hari tu, aku pergi ke kolam air panas sg.gersik muar..bukan la mandi manda pun, rendam kaki je kot..panas...tak tahan..yang tahan je boleh berenang-renang dalam kolam itu..eheheh..kolam air panasnya memang unik sebab airnya panas berwap dan warna airnya jernih..bagi

korang yang nak datang ke Muar-Batu Pahat, kalau ade kesempatan itu singgah ke kolam air panas ini..bagi mereka yang berpenyakit, sangat sesuai mencuba terapi kat sini..paling penting masuk adalah percuma..yuhuu..


pintu masuk

kemudahan yang ada
kolam panas kat tengah2 tu di kelilingi kolam air suam2 je..budak2 pun boleh mandi..tak perlu risau airnya tak panas 




try nak rendamkan kaki..eheh..

kolam yang ini panasnya tahap terkawal..



kolam ini tahan cikit panasnya..sebab tu kaki aku boleh rendam..huhu

si kecik aku ini tak nak kuar dari kolam tu, syokkk sangat agaknya..nasib baba die ada boleh jaga..huhu..

my little khusyuk bermain-main air..




::signing off::




























Tuesday, 11 December 2012

Jalan-jalan Tg. Emas @ Muar Johor


sepanjang aku berada di kg baru-baru ini..aku amik kesempatan pergi ke Tg.Emas, Muar..saje-saje pusing2 bandar dan makan mee bandung special..itu pun curi-curi masa lepas pergi kenduri kawin..cuaca pun agak baik masa itu..memang senang nak berjalan-jalan kat dengan jeti Tg.Emas, Dataran Tg.Emas..sepanjang aku

berulang alik sebulan sekali ke kg husband pt.Sulong @ Batu Pahat..ini first time aku menjejakkan ke Muar..hahaaaaa..kesian kan??eheheh..sebelum ini bukan tak nak jejak cume masa tak mengizinkan..dah ada kesempatan ini..ape lagi layan

mee bandung Pak Abu kat Medan Selera Tg.Emas..sebab kat muar ini je aku boleh dapat mee bandung yang special..tempat lain tak dakkk..hihihi...

nak cube selera mee bandung special Pak Abu cari gerai No.9 kat medan selera itu..ada tulis kedai Abu Bakar Hanipah & Sabrina Abu Bakar

mee bandung special Pak Abu (isinye yang padat) 
















Wednesday, 5 December 2012

Promosi Tiara Beach Resort Rm50


alahaiiii...geram la pulak ade promosi TBR Rm5o ni kat sini..bile la dapat pergi sana ni??huhu..cuti dah tak ada..boleh pulak buat promosi macam ini..nak pergi weekend ini, dah plan balik kampung la pulak..lepas

tak puas berendam dekat Desa Waterpark haritu..rasa nak pergi lagi je berendam..dan2 pulak TBR buat promosi macam ini..melepas la..sebab bagi aku harganya murah sebab nak menginap 3hari 2malam pun dengan Rm100..if dapat pergi pun minggu ini, tak boleh jugak sebab full booked..aku pun baru jumpa ada promosi ini..kalau just nak mandi @ main-main air kat waterpark tu dah kena bayar..sebab harga

penginapan tak termasuk dengan harga nak mandi kat waterpark itu..lain harga..harganya korang boleh jenguk kat sini pulak..lebih kurang je harga nak masuk ke Desa Waterpark jugak...

jadinya..simpan dulu niat ini, brought forward bila ada kelapangan dan bajet nanti..huhuuuu






















Sunday, 2 December 2012

Main Air @ Desa Waterpark


seronok betol tengok my little daughter main-main air semalam..yuhuu! percubaan pertama je pun  bawak mandi manda kat luar..before nak entance je kat tempat itu syifa dah excited tengok pancutan air kat kolam ikan..belum masuk lagi itu..bile daaaa masukk..senyum lebar aje..excited bebenor tengok air..



mak ayah aku pun tak sangka macam ini gaya cucunya bile dah kuar berjalan..hihihi..adik aku lagi suka la melayan anak buah dia macam itukan..8-)

selesai dapat tempat nak berteduh..aku dengan husband cari tempat mandi yang agak cetek sikit so dapatla si kecik kami ini main-main air..bila dah dapat cecah kaki ke air..makkk aiii...sukenye la die..berkocak-kocak air di buatnye..huhuhu..nampak gaya memang lama la melayannye kat situ jeee..huhu..


muka anak aku after dapat main-main air..rambut masih basah lagi tuu...ade seri kan??hihi..

tiket masuk untuk dewasa Rm30..dan Rm20 untuk kanak-kanak..kalau korang nak lebih detail tengok kat sini je...free2 bolehla korang layan mandi manda ke sana..harga pun berpatutan..