Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Our Kid

Lilypie Third Birthday tickers

Thursday, 20 August 2009

Pilihan Butik Pengantin

Salam..


Bercerita lagi pameran wedding baru-baru ni @ Setiawangsa...ada 1 booth butik pengantin tu yang di kenali D'Ratu Bridal House..aku agak tertarik dengan baju-baju sanding pengantin di situ..Sesudah aku bertanya & di beri maklumat tentang pakej-pakej yang di tawarkan..pada asalnya, aku tak booking lagi kat butik tu sebab aku rasa aku nak survey je dulu..aku pun amik la pamphlet & bussiness card sebagai panduan untuk aku jika aku confirm buat pilihan butik itu..(dalam hati berminat tuhh..cume belum di bukakn pintu hati je nak book time tu..huhuhu!) Finally, lepas aku berfikir panjang sambil search laman web D'Ratu Bridal House untuk mendapatkan lagi maklumat...Aku pun buat appoinment dengan kak nur pagi semalam,  untuk membuat lawatan ke butik kak nur petang tu jugak..huhu..Sesudah sampai di sana, kagum dengan hasil2 jahitan manik kak nur pada baju-baju sanding & nikah..bukan itu juga dengan hasil kreatif untuk membuat pelamin yang eksklusif membuatkan aku minat untuk booking kak nur sebagai tunggak utama untuk merealisasi kan impian aku & bakal suami di majlis perkahwinan aku nanti..Walaupun butik kak nur hanya buat di rumah, aku rasa appreciate dengan usaha kak nur untuk expands kan lagi bisnes yang die ada ni..Sekurang2nya kak nur dah ada customer sendiri..tak salah kalau bermula bisnes ni dari rumah..Apepun, Thanks a lots kat kak nur (owner butik nie) & Suaminya sebab berikan maklumat yang jelas & tepat berkenaan perkhidmatan yang di tawarkan...So, pasni just make appointment with kak nur jela untuk preparation wedding aku tahun depan....;-)

Semakan yang selesai di buat untuk di sempurnakan majlis perkahwinan aku tahun depan :


 1) Butik Perkahwinan :: D'Ratu Bridal House @ Pinggiran  Batu Caves, S'gor


     Pakej Dewan :  1) Pelamin 3 Panel
                               2) Baju Sanding L/P + Aksesori Pengantin
                               3) Make up Artis 2x (Nikah+Sanding)
                               4) Bilik Pengantin
                               5) Karpet Merah+Hiasan
                               6) Arch Flower
                               7) Kos Upah Buat Baju Nikah
                                
                              FOC :: Bunga Tangan & Banner Pengantin

Wednesday, 12 August 2009

Pameran Wedding Ku @ Dewan Centrum, Setiawangsa..13-15 Ogos 2009..








Salam...


Pameran wedding muncul lagiiii...!!kali ni, di adakan di Dewan Centrum, Setiawangsa...3hari pameran tu, bermula 13-15 Ogos...huhu!anybody else who not joined exbition wedding @ midvalley mmgu lps...boleh la join pameran kali ni..tak rugi yea kawan2 (bagi yang sibuk buat preparation wedding) ke sana atleast boleh la buat comparison dari segi price & services. Memandangkan pameran wedding ni tak la jauh mana dari rumah aku..rugi rasanya kalau aku tak p..Manalah tau, pameran wedding yang ni aku dapat butik perkahwinan yang aku idamkan nanti..huhu!apepun, usaha..tu paling penting. Kalau tak usaha mana nak dapat ganjaran nya..ehehehhe!!


Esok, after working hours aku nak p pameran ni..Hopefully, dapatlah menambahkan info tentang preparation wedding aku ni nanti..insyaAllah..;-b

Signing off : syaqira:

Saturday, 8 August 2009

Hasil Tinjauan Perkahwinan

Salam..

Bertemu kembali....

Hari ni, nak cerita sikit tentang hasil tinjauan aku ngn ayu (my best friend) kat Wedding Exbition @ Midvalley semalam..Fuhhhh..ramainya org kat sana..& ramai juga booth yang join kat sana. Sampai jea after entrance..terus je ke booth Art is Art Wedding Card..agak menarik jenis-jenis wedding card yang di pamerkan, pelbagai saiz & bentuk ada lagi-lagi mengikut kesesuaian warna dan tema. Untuk pengetahuan semua, harga pameran agak murah cikit berbanding pergi ke kedai nya sendiri so dapatlah berjimat sedikit dan tidak perlu membazir...Ada 1 jenis kad tu comei jea..minat pulak dan kena dengan harganya..dan2 pastu aku pun buat tempahan untuk wedding card tu..selesai kan 1 part..huhu!!Survey punye survey, aku tertarik dengan satu booth ni yang di beri nama Sri Angsana Catering..di mana booth ni menyediakan catering services untuk majlis perkahwinan.Siap boleh rasa lagi lauk pauk kenduri kahwin yang di hidangkan..1st time try..rasa nak try lagi..memang sedap sangat..After bersoal selidik tentang pakej yang di tawarkan, aku mula berminat untuk amik sebagai caterer dan pada masa yang sama aku pun buat booking. Lagi satu kelebihan aku booking caterer ini ade keistimewaan nya sebab ada penambahan yang di beri yang tidak termasuk dalam harga pakej tu..Untung betul..alhamdulilah rezeki..Tapi sebelum itu, aku dah buat survey dan aku rasa Sri Angsana Caterer paling sesuai untuk aku jadikan sebagai penyumbang majlis aku nanti. So, part makan & minum untuk kenduri kahwin dah selesai. Hampir setengah jam dekat booth Sri Angsana Caterer..aku dengan ayu meneruskan misi yang lain pula<<

Tinjau punya tinjau dekat pameran tu, aku berminat untuk ke booth MyCutemoment Photography..pakej yang di tawarkan boleh tahan..nak compare dengan booth2 photography yang join kat situ..MyCutemoment lagi better than others especially dari segi penghasilan gambar-gambar yang menarik. Lagi-lagi dengan harga pakej yang di tawarkan cukup menarik dengan di beri pelbagai kelebihan dalam pakej tu...Dengan berfikir panjang, aku pun booking untuk photographer yang akan beri khidmat pada majlis nikah & sanding aku nanti. Hopefully, ia berbaloi..huhu!2nd part pun dah selesai...;-)...After 3 perkara dah selesai..aku dengan ayu teruskan lagi perjalanan kami di situuu..sambil berjalan amik jea pamphlet yang di beri oleh exbihitior2..atleast boleh buat references balik rumah nanti..Kalau nak jengah semua booth2 yang ada sampi ke malam pun tak abis so p singgah yang mana perlu..huhu! So, pakej perkahwinan untuk baju sanding+pelamin+bilik pengantin+make up+kos upah baju nikah belum lg dapat..Maybe bukan pilihan aku bukan di booth sini..apepun, usaha lagi dan lagi...tak rugi sebenarnya kalau dah buat perancangan dari awal..


Walaupun org lain dengar nampak rumit..kita yang alami nya kena lah pandai-pandai manage kan masa & pilihan yang di buat. Mudah2an usaha seterusnya nya nanti akan berhasil lagi seperti 3 perkara yang dapat aku laksanakan hari ini...Almost 4 hours more we around there..aku dengan ayu decide untuk pulang..tapi before leaving at the place..sempat lagi bergambar tuh..kami kalo dah datang perangai nya nak bergamba, di mana-mana pun layan..hehehe...!Ok..rasanya sampi sini dulu dapat aku update..next time jumpa cerita yang lain pula..daaaaaa...
  • Semakan yang sudah selesai di buat untuk di sempurnakan pada Majlis Perkahwinan aku tahun depan:
        1) Catering :: Sri Angsana Caterer (Sajian Istimewa Johor) 
                              @ Ampang, S'gor
       2) Wedding Card:: Art is Art @ Jalan Pudu, kL
      3) Photographer :: MyCutemoment Photography @ Cheras, kL

Signing off ::syaqira::




Friday, 7 August 2009

Persiapan Kahwin Part 1

Salam...

Baru-baru ni ada Member Sales J-Card @ Jaya Jusco AU2 Keramat...ramai yang amik peluang shopping time tu sebab barang2 yang berjenama dapat less 10% sehingga 70%..Mula2 dapat mesej daripada pihak JJ aritu, aku pun terpikir untuk membeli barang-barang hantaran. Atleast aku dah save kt situ...aku pun discuss dengan tunang aku tentang hasrat aku tu..tunang aku pun berpendapat ok..asalkan ia mendatangkan advantage pada kami. Aku pun pergi ke JJ untuk shopping barang2 hantaran termasuk beli handbag, kasut aku & tunang & kemeja. Memang murah daripada normal price. Nak ke JJ aritu pun ada juga kereta terpaksa park kat luar JJ..punya lah ramai yang datang. Alhamdulilah aku dapat park kereta kat dalam kalau tidak jenuh jugak nak berjalan dari luar ke JJ..huhu..Selesai sudah membeli barang2 hantaran tu, rasa berpuas hati sebab total expenses aku kurang daripada ape yang aku targetkan dalam list perbelanjaan barang2 hantaran sebelum ni. Memang jimat...Kalau tidak ada sales ni, bebanan jugak lah bagi bakal2 pengantin yang nak beli barang hantaran.So, tinggal lagi nak beli perfume dengan tambahan barang hantaran je yang perlu beli lagi..apepun, aku dah mula buat sedikit demi sedkit wedding preparation dari sekarang..hopefully, perjalanan lepas ni lebih di permudahkan lagi..amin...8-)

signing off :: syaQira


Pameran Perkahwinan...7-9 Ogos 2009..







                                                         

Salam...





By tommorow, i need to find out something la..especially for wedding information..kebetulan esok ada wedding exbition @ Midvalley. Atleast,  i can get a lots some of information from there.. huhu!!Plan punye plan..esok confirm p sna with my best friend 'aYu'..at the same time, ayu pun ada nk cari info wedding untuk adik die yang bakal berkahwin bulan Nov ni...Sekarang ni pun dah nk masuk middle of this month so tinggal 8 bulan je lg aku nk berkahwin...sekejap jea masa berlalu..pastinya masa yang ada ni aku dah mula berfikir untuk membuat 'observation' for my preparation wedding by next year. 





Untuk permulaan ini..esok aku akan buat survey je dulu so that...aku boleh decide which one pakej2 perkahwinan yang akan aku ambil nanti..termasuklah pakej wedding, fotographer, catering, wedding card & lain-lain. If ada pilihan yang ada dalam list aku ini..aku tidak teragak2 amik pakej yang ada time exbition esok..atleast aku dah booking dulu..then dapat pakej dengan harga yang murah sedikit kalau nak di bandingkan dengan normal price.Paling penting, biar pilihan aku itu kena dengan "bajet & services" yang di offer memuaskan...;-) ok la erk..esok sambung cerita lagi..<<


   


p/s :: Anyway, dont't forget come & join Wedding Exbition @ Midvalley..a lots of exhibitor will come!!


  


signing off :: syaQira