Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Our Kid

Lilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 31 October 2012

Selamat Ulang Tahun Anakanda ku




lama la plk rs tak mengemas blogni..buleh plk cmtukan..eheheh!ni nak citer cikit hari ulangtahun anakandaku aritu..tarikh 09/10/12, genap setahun sudah anakandaku ni Nur Syifa Humaira..alhamdulilah, moga anak 

ummi & baba ni menjadi anak yang solehah, di murahkan rezeki & di panjangkan 
umurnye..ameen..pada 13/10/12 aku & family buat mjlis ulangtahunnye, sebelum majlis bermula 

siap2kan dulu anak ummi ni..pakaikan la gaun yang di beli atoknye..cumenye part nak hiaskan kat rambut tu, tak nak plk anak ummi ni..rimas katenye..rambut tu dah ade panjang cikit cumenye x buleh ikat rambut la plk..haluihhhh benor la rambut anak ummi ni ye..apepun, dapatla jgk pakaikan 1 sepit kat rambut tu je..color 

oren..nakla jgk lebih2kan sepit tu kat rambut sbb suke tgk ade mcm2 color..tp tak dpt sbb dah si kecik ni merengek2..anak oh anak..huhuhuhu..pas dah bersiap tuk si kecik ni, beralih la plk keje mengambil kek sbb dah tempah 2kek kat "pistachios bakery". Okla dah amik kek, puas ati terus balik umah mak sbb buat majlis 

ulangtahun ni kat umah family.Alhamdulilah..majilis berjalan dengan lancar sampai anakanda kepenatan terus tido wlpun majlis belum selesai. Penat anak ummi ni ye..tlg ummi & baba melayan tetamu..hihi...Jutaan terima kasih kepada suami & family yang membantu menjayakan majlis ni. 


**Terima kasih jugak kepada tetamu2 yang hadir..

**gambar2 yg aku upload ni tak la byk mana pun sbb si kecik ni x bpe nak fokus..asyik x menjadi je..last2 amik je la gamba2 yg mana ade.


 meh ummi tlg potongkan kek syifa..ummi die plk yg excited..eheh!

syifa dah x sabo nak potong kek harijadinye

alahai anak ummi ni, punye la payah nak amik gambo die.. 

 kek "upin ipin" favourite syifa

 2nd kek gambar "boboi"

made in "pistachio bakery" nyum2..rs nak lagi..huhu!

 syifa & hadiah2nye..terima kasih sume

wahh..dah pandai buka hadiah ke anak ummi ni..ekeke!


:: signing off ::


Friday, 12 October 2012

Lunch Hour Friday



Alhamdulilah kekenyangan lunch arini..maklumle bos2 belanje...bukan selalu kan..ehehe! ikutkan tiap2 jumaat ade usrah pas lunch kt opis..so, bos cancel usrah arini & plan makan2 kt luar..dr last week lagi plan camtu..syoknyeee kan..macam x pnh makan kt lua je..hihihihi!sebenarnyee..lame jugak kami x kua g makan2 camni..sekali dpt makan bersama..best jgk.

Pada mulenye, kami tak tau pun bos2 nak belanje..sekali masing2 dh sampai kedai makan, terus amik makanan sebab ingat bayar masing2, time kami ngh makan..bos ckp ""patutnya kiteorg yg belanje ni sampai dulu, la ni kami yg lambat sampai" mesti bos2 dh tgk kami sampai awal & amik makanan..last2 dengar citer, bos2 nak belanje kami 1 opis...so, selamat la duit masing2 arini nak bayar lunch..alhamdulilah...bikin suprise je kan bos2 ni..huhuhu!apepun, syukur2..next time, harap2 bos belanje la lagi..ehehehehhehe!

Menu yg di ambil arini::-

1) Ikan Keli Bakar+Air Asam
2) Ayam Goreng
3) Lala2
4) Ayam Panggang
5) Ikan Tongkol masak asam
6) Ulam2+Sambal Belacan
7) Pajeri
8) Buah2an (betik+mangga+jambu+nenas) pehhh..nikmatttttt..


p/s :: jgn sampai terliur lak tgk pic2 lauk kt bwh ni..ehehe!







::signing off::