Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Our Kid

Lilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 29 September 2009

Raya 2009..

Salam

Bestnya kalau dah dapat balik raya di kampung...bila balik kampung sudah pastinya macam-macam aktiviti yang di buat termasuklah memasak dan mengemas umah opah...huhu..!Raya tahun ni persiapan sederhana sahaja.. Sehari sebelum raya, kami sekeluarga termasuk lah aku & sepupu2 bertungkus lumus untuk memasak & mempersiapkan segala persiapan untuk raya...Paling penting kerjasama amat di perlukan kalau dah berkumpul dengan sanak saudara di kampung..Malam raya pula, normally kami sekeluarga akan berkumpul beramai-ramai untuk bersembang di hall sambil rest...time ni la dapat bertanya khabar lebih sambil berlawak jenaka & mengimbas kenangan-kenangan lama..hehe..!Kalau dah sekali balik, memang meriah di rumah opah ni....al maklumlah dengan cucu-cucu opahnya..cicit-cicitnya sekali...kedengaran suara budak-budak kecil yang keriangan kalau dah berada di kampung..huhuhu...Keesokan harinya..kami bangkit awai untuk solat hari raya..selepas solat raya..bersalaman seisi keluarga & bergamba..pastinya kenangan raya tahun ni amat bermakna buat kami sekeluarga...alhamdulilah..nikmat rasanya bila dapat menikmati pelbagai juadah di sediakan seperti ketupat, rendang ayam+daging, lemang, kuih-raya dll..memang layan abis..ehehehe!!Hari raya ke-2 pula..pagi2 lagi kami sekeluarga buat planning untuk buat BBQ..asalnya nak buat malam raya ke-2 di sebabkan ujan so tangguh kan hasrat malam tu..apepun, memang enjoy abis..mana taknya kalau dah dapat buat BBQ..makan jele...apelagi kan..hehe...yang paling best keje aku dengan cousin2 perempuan makan jek sebab cousin2 laki dah banyak membantu dalam menjayakan aktiviti BBQ tu..kira okla kan sebab time mengemas nanti turn aku dengan cousin2 perempuan plk..fair la tu kan..ok la ea..sampi sini dulu dapat aku coretkan..apepun tidak terlambat untuk aku ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri...~out~

signing off ::syaQira


Kampung ku..Bota Kanan, Perak
Bergamba raya bersama cousins
Suasana raya..cutenye opah bertudung biru tuh..huhu!
Riuhnya deme2 nih..ekek!
BBQ..
Nyum-nyum
 Aktiviti di pagi hariiii..ehehe!




Friday, 18 September 2009

Kerja Oh Kerja

Salam...

Kerja oh kerja...Penatnya rasa..balik lambat arini..siapkan kerja-kerja akaun yg tak abis2...huhu..arini aku balik keje kul 8pm..fuhhh..penattttt + tensionnn pun ade jugak lg2 la kalo akaun yg kita buat tak balance...adoiiiiiiii...sabojela..dah gali pun, still answer yg sama...xpe2..usaha tangga kejayaan...akhirnya dapat juga aku solve kan problem akaun tu..Sebelum sampai rumah sempat aku reward diri aku sendiri..p beli McD+aiskrim sundae coklat...(drive thru) best2..terubat rasa nya diri bila dah lama tak makan Mcd...huhu! sesekali dapat reward diri sendiri ade baik nya..hilang tension..hehe!!..ok la erk..sampai sini jek dulu...dengan harapan, esok keja tak nak tension2..eheheh!!ok...nak masuk tidoo dulu...

signing off :: syaQira

Saturday, 5 September 2009

Kenangan Dulu....


Salam..

Mula2 menjejaki alam kampus...wujudnya perkenalan aku ngn rakan2 yg asal usulnya pelbagai negeri..Kejadian pertama, semasa aku mendaftar sebagai pelajar ...rakan  yg aku jumpa dulu adalah AYU (nama singkatan)..kenal punya kenal..rupa2nya die 1 bilik ngn aku..alhamdulilah..aku jumpe rakan sebilik ngn aku..pastu baru la aku terjumpa DAYAH, ANA, SABRINA, LIZA yg kini sahabat2 aku semua..hehe..!!even msg2 dah ade komitmen bekerja, kami still berhubung..berjumpa..even kalo nk wt gathering tu kena planning dulu..br la menjadi..kdg2 ade gak yg x jadi..ehehehhe!!biasela, ade masalah yg x dpt di elakkn...aku rs hepy sgt2 kwn ngn depa semua nie...dh mcm adik beradikkk...yg plg penting aku tak lupa masakan mak ko ANA (burung puyuh masak lemak..sodappppp lg2 ko bwk time blik hostel..)..<<sanggup tuh kami tak p kafe tasik gara2 tggu lauk pauk mak tu Ana..apepun, thanx ea ANA...syg koo..mmuahhh!

Dulu kalo duduk satu bilik depa2 nie, mmg happening di buatnya...kalo gelak ketawa tu smpi ke 1-2 pg pun adala..hehe!padahal kuliah msg2 ade tu sok arinye..mana tak nya, bersembang, melayan makan..sampai tak jemu la kami duduk 1 bilik tuh..byk sgt memoriiiiii....ekekek..!apepun, study kami still running okayyy.....ingat pesanan mak ayah kami mula2 nak masuk dulu..so..Study tak di lupakan...org kata "Study Smart"..huhuhu...

Ok la rsnya, ni jea yg dpt aku karangkan..kalo nk elaborate story aku ngn best2 friends aku ni mmg tak abis...tak jadi kerja aku di buat nya nanti....ehehe!!lain masa...aku story lagik ok...

Friendship 4ever>>>SyaQira, Ayu, Dayah, Ana, Sabrina, Liza 


Wassalam........

Ukhuwah Yang Terjalin 



       From right:: mE, daYah, aNa, aYu, LiZa..(pic sabrina  tiada dalam gambar---coz kt trgganu)