Our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Our Kid

Lilypie Third Birthday tickers

Saturday, 8 August 2009

Hasil Tinjauan Perkahwinan

Salam..

Bertemu kembali....

Hari ni, nak cerita sikit tentang hasil tinjauan aku ngn ayu (my best friend) kat Wedding Exbition @ Midvalley semalam..Fuhhhh..ramainya org kat sana..& ramai juga booth yang join kat sana. Sampai jea after entrance..terus je ke booth Art is Art Wedding Card..agak menarik jenis-jenis wedding card yang di pamerkan, pelbagai saiz & bentuk ada lagi-lagi mengikut kesesuaian warna dan tema. Untuk pengetahuan semua, harga pameran agak murah cikit berbanding pergi ke kedai nya sendiri so dapatlah berjimat sedikit dan tidak perlu membazir...Ada 1 jenis kad tu comei jea..minat pulak dan kena dengan harganya..dan2 pastu aku pun buat tempahan untuk wedding card tu..selesai kan 1 part..huhu!!Survey punye survey, aku tertarik dengan satu booth ni yang di beri nama Sri Angsana Catering..di mana booth ni menyediakan catering services untuk majlis perkahwinan.Siap boleh rasa lagi lauk pauk kenduri kahwin yang di hidangkan..1st time try..rasa nak try lagi..memang sedap sangat..After bersoal selidik tentang pakej yang di tawarkan, aku mula berminat untuk amik sebagai caterer dan pada masa yang sama aku pun buat booking. Lagi satu kelebihan aku booking caterer ini ade keistimewaan nya sebab ada penambahan yang di beri yang tidak termasuk dalam harga pakej tu..Untung betul..alhamdulilah rezeki..Tapi sebelum itu, aku dah buat survey dan aku rasa Sri Angsana Caterer paling sesuai untuk aku jadikan sebagai penyumbang majlis aku nanti. So, part makan & minum untuk kenduri kahwin dah selesai. Hampir setengah jam dekat booth Sri Angsana Caterer..aku dengan ayu meneruskan misi yang lain pula<<

Tinjau punya tinjau dekat pameran tu, aku berminat untuk ke booth MyCutemoment Photography..pakej yang di tawarkan boleh tahan..nak compare dengan booth2 photography yang join kat situ..MyCutemoment lagi better than others especially dari segi penghasilan gambar-gambar yang menarik. Lagi-lagi dengan harga pakej yang di tawarkan cukup menarik dengan di beri pelbagai kelebihan dalam pakej tu...Dengan berfikir panjang, aku pun booking untuk photographer yang akan beri khidmat pada majlis nikah & sanding aku nanti. Hopefully, ia berbaloi..huhu!2nd part pun dah selesai...;-)...After 3 perkara dah selesai..aku dengan ayu teruskan lagi perjalanan kami di situuu..sambil berjalan amik jea pamphlet yang di beri oleh exbihitior2..atleast boleh buat references balik rumah nanti..Kalau nak jengah semua booth2 yang ada sampi ke malam pun tak abis so p singgah yang mana perlu..huhu! So, pakej perkahwinan untuk baju sanding+pelamin+bilik pengantin+make up+kos upah baju nikah belum lg dapat..Maybe bukan pilihan aku bukan di booth sini..apepun, usaha lagi dan lagi...tak rugi sebenarnya kalau dah buat perancangan dari awal..


Walaupun org lain dengar nampak rumit..kita yang alami nya kena lah pandai-pandai manage kan masa & pilihan yang di buat. Mudah2an usaha seterusnya nya nanti akan berhasil lagi seperti 3 perkara yang dapat aku laksanakan hari ini...Almost 4 hours more we around there..aku dengan ayu decide untuk pulang..tapi before leaving at the place..sempat lagi bergambar tuh..kami kalo dah datang perangai nya nak bergamba, di mana-mana pun layan..hehehe...!Ok..rasanya sampi sini dulu dapat aku update..next time jumpa cerita yang lain pula..daaaaaa...
  • Semakan yang sudah selesai di buat untuk di sempurnakan pada Majlis Perkahwinan aku tahun depan:
        1) Catering :: Sri Angsana Caterer (Sajian Istimewa Johor) 
                              @ Ampang, S'gor
       2) Wedding Card:: Art is Art @ Jalan Pudu, kL
      3) Photographer :: MyCutemoment Photography @ Cheras, kL

Signing off ::syaqira::




No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda di sini. Terima Kasih